Koorschool


Onder het motto “iedere man kan zingen” is er bij de oprichting van ons koor een
                                                      ‘Koorschool voor mannen’
in het leven geroepen.

De doelstelling van deze koorschool is: Die mannen te bereiken, die altijd roepen niet te kunnen zingen, maar ook zij die de bekende ‘drempel’ niet over durven. Eigenlijk wil men best wel graag zingen bij een mannenkoor maar die eerste stap is zo moeilijk.

Dat men wel kan zingen is bewezen tijdens de bekende badkamerliederen of het meezingen in een kerk of op een feestje. Natuurlijk zijn we niet allemaal solisten (gelukkig niet) maar samen kunnen we wel een mooie homogene klank produceren.

Met plezier zingen is het belangrijkste. En waar kun je dat het beste? Juist, in een mannenkoor, als mannen onder elkaar. U zult zeggen: “Ja, maar ik kan geen noten lezen” .Wist u, dat maar enkele leden van een mannenkoor dit wel kunnen.  Het grootste gedeelte kan het niet. Dit hoeft dus ook voor u zeker geen beletsel te zijn. Wij gaan u in deze cursus leren of een toon hoger of lager moet klinken en hoe lang dat dan wel moet duren.
Ook wanneer u hard of zacht moet zingen krijgt u te horen. De dirigent geeft verder wel aan in welk tempo een en ander dient te geschieden.

Kunt u dit alles al wel dan mag u de koorschool gerust overslaan en zich direct bij ons koor aanmelden. U bent uiteraard van harte welkom.

Bij voldoende deelname (min. 10 mannen) gaat er weer een koorschool van start.
Wilt u hieraan meedoen, dan verwachten wij het volgende van U

  1. De wil om te gaan zingen, motivatie dus maar vooral ook uw inzet.
  2. Gedurende 10 weken elke woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur aanwezig te zijn.
  3. Een eigen bijdrage van € 42,00 voor de gehele cursus (incl. lesmateriaal).
  4. Het volgen van de cursus is uiteraard geheel vrijblijvend, waarmee wij bedoelen, dat U niet verplicht bent lid van Arnhems Mannenkoor Die Gelre Sanghers te worden. Uiteraard hopen wij, dat U dit wel zult doen. Overigens, wordt U wel lid, dan behoeft U de eerste drie maanden geen contributie
    (€ 14,00 per maand) te betalen. M.a.w. U heeft dan de cursus op onze kosten gevolgd.

.